Menu

Projekt och samarbeten

Vill du soka

HĂ€r skapas konsten
Ett samarbetsprojekt med Produktionsplatserna

Produktionsplatserna Àr ett nÀtverk av konstnÀrliga produktionsplatser som startades av företrÀdare för ett antal ateljéföreningar i Stockholmsregionen. NÀtverket fungerar för nÀrvarande som kunskapsforum och har ambitionen att bli en samlande röst för de konstnÀrliga produktionsplatserna i kulturpolitiken och verka för ett socialt hÄllbart konstliv och dÀrmed ett rikt kulturliv i Sverige.

WORKSHOPS VI ERBJUDER I VÅR
Under vÄren 2021 drar samarbetet mellan Transit och nÀtverket Produktionsplatserna igÄng igen med workshops för dig som driver eller Àr medlem av en ateljéförening eller annan konstnÀrlig produktionsplats.Vi erbjuder tvÄ kostnadsfria workshops för alla som vill kompetensutvecklas inom föreningskunskap, policyarbete och pÄverkansarbete.

FÖRENINGSKUNSKAP  – VAD BÖR MAN TÄNKA PÅ?
Workshopledare: My Gross  
Datum & Tid: Tisdag 18 maj 2021, kl 18.00 – 20:30
Plats: Workshopen kommer ske digitalt över Zoom.
AnmÀlan: Senast den 11 maj via EVENTBRITE

PÅVERKANSARBETE – HUR NÅR NI UT OCH FRAM?
Workshopledare: Silvia Kakembo
Datum & Tid: Tisdag 1 juni 2021, kl 18.00 – 20:30
Plats: Workshopen kommer ske digitalt över Zoom.
AnmÀlan: Senast den 25 maj via EVENTBRITE 

ARVODERAT FÖRBEREDANDE MÖTE
Ni kan dessutom vara med pÄ ett arvoderat förberedande möte dÀr ni kan pÄverka innehÄllet utefter era behov. Ni kan göra en intresseanmÀlan för att delta i ett sÄdant förberedande möte genom att maila till: linda@transitsthlm.se

Uppge ditt namn och namnet pÄ den produktionsplats du representerar. Vi sÀtter sedan samman en grupp pÄ tre personer frÄn intresseanmÀlan med en bra representation av olika konstformer och föreningar. Arvodet Àr 1500kr/pp för 1,5 timmes samtal, vilket Àr satt enligt KLYS arvodesrekommendationer.

Till workshoparna tar vi fler deltagare.

LÄS MER om projektet och vĂ„rens workshops

LÄS MER  om produktionsplatserna.

 


KĂ€rnan i Kulturella och Kreativa NĂ€ringar

Projektet ska lyfta och utveckla relevanta metoder och insatser som stÀrker den yrkesverksamma konstnÀren, konsthantverkaren och hantverkaren i sitt företagande, utifrÄn sina behov.

Metoderna kommer att spridas till andra stödfunktioner inom konsten och kulturen runt om i landet för att stimulera den skapande kÀrnan i de kulturella och kreativa nÀringarna. MÄlet Àr fler hÄllbara verksamheter, bÄde konstnÀrligt och ekonomiskt.
LĂ€s mer om projektet.


PROCESSPODDEN

Transit och Filmbasen vill lyfta den konstnĂ€rliga processen, arbetet som leder fram till ett verk. Under olika konst-och kulturevent bjuder vi in olika konstnĂ€rer till publika samtal om deras arbetsprocesser. Samtalen spelas ocksĂ„ in och blir podcasten “Processpodden”.