Menu

Agnes Török

Agnes Török press looking

Agnes Török är en svensk spoken word poet, skrivarkursledare och författare på två språk. Hon har uppträtt på fyra kontinenter och hållt två TED talks, men är allt som oftast på turné på scener, skolor (via pedagognätverket Ordkanon), arbetsplatser, teatrar, fackklubbar, rättighetsorganisationer, folkets hus och bibliotek runtom i Sverige.

Hennes svenskspråkiga böcker heter Att Göra (2019), en antologi hon redaktörat tillsammans med sitt feministiska spoken word kollektiv Det Nya Gardet, samt boken Den Nya Tidens Diktbok (2019) tillsammans med illustratören och serietecknaren Bim Eriksson på Leopard Förlag.

Under 2018 fick Agnes tillsammans med Bim Eriksson Arbetarrörelsens Kulturfonds stora stipendie för sitt bokprojekt och fick tillsammans med Det Nya Gardet Postkodsstiftelsens stora kulturpris för deras bok och föreställningen Det Är Lite Mycket Nu – om stress och psykisk (o)hälsa.

Längs vägen har Agnes arbetat med fackförbund och litteraturfestivaler, samtyckesrörelsen och Riksteatern. Hon tycker att poesi och politik hör ihop.

agnestorok.org

www.facebook.com/AgnesTorokPoetry

www.instagram.com/agnestorokpoet/

www.patreon.com/AgnesTorokPoet