Menu

K-OURAGE

kourage

K-OURAGE är ett nytt märke som försöker förena mod och mode. Vad mod innebär är olika för olika människor. För K-OURAGE betyder det, såsom världen ser ut just nu, att tro på att även mode måste ta ställning, ifrågasätta och tydligt stå upp för sina värderingar om tolerans och jämlikhet på alla plan.

Märket startades tidig höst 2016 av Anna Blomquist, Jacob Bernhardtz och Magnus Klahr som anser att modebranschen saknat det ställningstagande som finns inom andra konstnärliga uttrycksformer och att det är fullt möjligt att driva ett modeföretag på såväl konstnärliga som politiska och ekonomiska grunder.

K-OURAGE tror på ett demokratiskt mode med bärbara plagg som kan bäras utan svårighet av alla typer av kvinnor och framöver även män. De vill lyfta en annan typ av förebilder än de gängse inom mode och samarbetar med ambassadörer, modiga kvinnor som dagligen kämpar för ett bättre samhälle och arbetar inom olika branscher för att verkligen göra skillnad. En del av försäljningen kommer att gå till människorättsorganisationer eller lokala projekt som eller organisationer som arbetar för att stödja utsatta grupper i samhället.

K-OURAGE vann hösten 2017 Show up fashion award och var en av vinnarna i Swedish talents 2018 och fick därmed möjlighet att visa sin kollektion under Stockholm fashion week.

www.k-ourage.com
instagram @k_ourageofficial
mail: info@k-ourage.com