Menu

Transits styrelse

Ulrika Skoog Holmgaard, Ordförande

Grundare och VD Scenit Produktion, kreativ producent egna projekt och produktioner, därtill producent Orionteatern och uppdrag som styrelseledamot.

Rasmus Rahm, PhD. Vice Ordförande

VD, Stockholm School of Entrepreneurship

Charlie Prag, Ledamot

Projektledare på IT- och Fristadsprogrammet på Kulturhuset Stadsteatern. Tidigare 20 års erfarenhet som frilansare inom kulturbranschen, nationellt såväl som internationellt, bl a som streetdansare, pedagog och arrangör/producent. Charlotte är även Transit-alumn samt tidigare verksamhetskoordinator på Transit.

Josefine Engström, ledamot

Ordförande i Svenska Tecknare sedan våren 2019. Illustratör samt tidigare ordförande på Illustratörcentrum.

Thomas Arctaedius, Ledamot

Adjungerad professor i entreprenörskap vid KMH, arbetar även vid CSES (Center för Socialt entreprenörskap Sverige) med EU projekt kring socialt entreprenörskap. Styrelsemedlem i flera olika bolag och organisationer. Författare till boken, ”Odla Idéer” om hållbarhet och entreprenörskap.

Tinna Joné, Ledamot

Ämneschef Film & Media på Stockholms Konstnärliga Högskola och lektor Dokumentärt Berättande.

Anna Valtonen, Adjungerad Ledamot

Anna Valtonen är rektor för Konstfack, tidigare vice rektor för Aalto-universitetet i Finland, samt dekan för AaltoARTS – högskolan för konst, design och arkitektur. Under perioden 2009–2014 var hon rektor vid designhögskolan i Umeå. Post doc och gästprofessor i ESSEC Business School i Paris. Bred erfarenhet inom industrin, bl.a. 13 år på Nokia, och i ett flertal styrelseposter inom företag, stiftelser och nationella- och EU-organ.

Hennes professur är i strategisk design, och hon forskar bl.a. i hur konst och design bidrar till organisationers och samhällens förmåga att ta sig an stora utmaningar.

Lisa Grotherus, Valberedning

Lisa Grotherus är klarinettist, sångerska och kompositör, prisad för sin känslofulla och gripande musik. Hon arbetar ofta med olika konstformer som poesi, dans och teater och har tilldelats en rad stipendier och utmärkelser, däribland Stockholm Stads Kulturstipendium och SKAPs jazzpris. Hon är även Transit-alumn.

Zanyar Adami, Valberedning

Zanyar Adami är författare, filmskapare och föreläsare. Han har bland annat varit chefredaktör för tidningen Gringo, regissör till dokumentärfilmen Gerillasonen och författat romanen Glaspojken.