Menu

Transits styrelse

Ulrika Skoog Holmgaard, Ordförande

Grundare och VD Scenit Produktion, kreativ producent egna projekt och produktioner, därtill producent Orionteatern och uppdrag som styrelseledamot.

Rasmus Rahm, PhD. Vice Ordförande

VD, Stockholm School of Entrepreneurship

Ulrica Källén, Ledamot


Verksamhetsledare, KLYS – som utgör en samlad röst för Sveriges kulturskapare. KLYS representerar genom sina 14 medlemsorganisationer ca 30.000 yrkesverksamma kulturskapare. Sitter också som ledamot i Svenska Unescorådet sedan 2018.

Zanyar Adami, Ledamot

Zanyar Adami är författare, filmskapare och föreläsare. Han har bland annat varit chefredaktör för tidningen Gringo, regissör till dokumentärfilmen Gerillasonen och författat romanen Glaspojken.

Thomas Arctaedius, Ledamot


Adjungerad professor i entreprenörskap vid KMH, arbetar även vid CSES (Center för Socialt entreprenörskap Sverige) med EU projekt kring socialt entreprenörskap. Styrelsemedlem i flera olika bolag och organisationer. Författare till boken, ”Odla Idéer” om hållbarhet och entreprenörskap.

Tinna Joné, Ledamot


Ämneschef Film & Media på Stockholms Konstnärliga Högskola och lektor Dokumentärt Berättande.

Anna Valtonen, Adjungerad Ledamot

Anna Valtonen är rektor för Konstfack, tidigare vice rektor för Aalto-universitetet i Finland, samt dekan för AaltoARTS – högskolan för konst, design och arkitektur. Under perioden 2009–2014 var hon rektor vid designhögskolan i Umeå. Post doc och gästprofessor i ESSEC Business School i Paris. Bred erfarenhet inom industrin, bl.a. 13 år på Nokia, och i ett flertal styrelseposter inom företag, stiftelser och nationella- och EU-organ.

Hennes professur är i strategisk design, och hon forskar bl.a. i hur konst och design bidrar till organisationers och samhällens förmåga att ta sig an stora utmaningar.

Lisa Grotherus, Valberedning

Lisa Grotherus är klarinettist, sångerska och kompositör, prisad för sin känslofulla och gripande musik. Med bakgrund i jazzen rör hon sig fritt mellan genrer som folk-, världsmusik och kammarmusik. Hon arbetar ofta med olika konstformer som poesi, dans och teater och har tilldelats en rad stipendier och utmärkelser, däribland SKAPs jazzpris. Hon är även Transit-alumn.

Charlie Prag, Valberedning

Projektledare, Digital Innovation Kulturhuset Stadsteatern. Med 20 års erfarenhet som frilansare inom kulturbranschen har Charlie arbetat internationellt och nationellt i rollen som streetdansare, pedagog och arrangör/producent. Idag jobbar hon som projektledare för Digital Innovation på Kulturhuset Stadsteatern. Charlie är även Transit alumn och fd. verksamhetskoordinator på Transit.