Menu
  */?>

  Projekt

  Ny rapport om kulturskapares förutsÀttningar

  Skapande kĂ€rnan i kulturella och kreativa nĂ€ringar – strukturella hinder för yrkesutövande

  CapellagÄrden, Transit och Artifex slÀpper rapport om kulturskapares förutsÀttningar för att utöva sina yrken, spÀnningsfÀltet mellan att vara kulturskapare och företagare samt bristen pÄ relevanta stödinsatser för denna yrkesgrupp. Rapporten mÄlar en bild över hur den yrkesverksamma kulturskaparens arbetsliv ser ut och de strukturella hinder som mÄnga möter. Rapporten bygger bÄde pÄ egna erfarenheter och tidigare forskning. 


  Transits digitala intensivresidens Open Call 18 okt-12 nov

  Under vÄren 2022 arrangerar Transit Kulturinkubator tvÄ digitala intensivresidens för yrkesverksamma konstnÀrer inom omrÄdena film, scenkonst, bildkonst, formgivning, musik och/eller konsthantverk. Residensen riktar sig till konstnÀrer som har anknytning till nÄgon av Transits samarbetspartners Tjallegoahte (Sapmi), CapellagÄrden, Artifex, och Resurscentrum för konst Norrbotten eller Àr verksamma inom regionerna Norrbotten, JÀmtland HÀrjedalen och GÀvleborg.


  HĂ€r skapas konsten

  Ett samarbetsprojekt med Produktionsplatserna

  Produktionsplatserna Àr ett nÀtverk av konstnÀrliga produktionsplatser som startades av företrÀdare för ett antal ateljéföreningar i Stockholmsregionen. NÀtverket fungerar för nÀrvarande som kunskapsforum och har ambitionen att bli en samlande röst för de konstnÀrliga produktionsplatserna i kulturpolitiken och verka för ett socialt hÄllbart konstliv och dÀrmed ett rikt kulturliv i Sverige.

  WORKSHOPS VI ERBJUDER UNDER 2021
  Under vĂ„ren 2021 drog samarbetet mellan Transit och nĂ€tverket Produktionsplatserna igĂ„ng med workshops för dom som driver eller Ă€r medlemmar av en ateljĂ©förening eller annan konstnĂ€rlig produktionsplats. Vi erbjöd tvĂ„ kostnadsfria workshops för alla som vill kompetensutvecklas inom föreningskunskap, policyarbete och pĂ„verkansarbete.

  FÖRENINGSKUNSKAP  – VAD BÖR MAN TÄNKA PÅ?
  Workshopledare: My Gross  
  Datum & Tid: Tisdag 18 maj 2021, kl 18.00 – 20:30

  PÅVERKANSARBETE – HUR NÅR NI UT OCH FRAM?
  Workshopledare: Silvia Kakembo
  Datum & Tid: Tisdag 1 juni 2021, kl 18.00 – 20:30

  HÖSTENS WORKSHOP

  Under hösten 2021 kommer ytterligare en workshop att arrangeras. Mer info om detta slÀpps snart!

  LÄS MER om projektet och vĂ„rens workshops

  LÄS MER  om produktionsplatserna.


   

  PROCESSPODDEN

  Transit och Filmbasen vill lyfta den konstnĂ€rliga processen, arbetet som leder fram till ett verk. Under olika konst-och kulturevent bjuder vi in olika konstnĂ€rer till publika samtal om deras arbetsprocesser. Samtalen spelas ocksĂ„ in och blir podcasten “Processpodden”.

  */?>