Menu

Alexandra Nilsson

Alexandra Nilsson är kompositör, ljudkonstnär och musiker vars arbete sträcker sig över akustisk och elektroakustisk musik, ljudkonst, noise och performativa praktiker. Hon är intresserad av interaktionen och gränslandet mellan akustiska och elektroniska ljudvärldar och hon undersöker material akustiskt, performativt och kontextuellt – alltid sökande efter materialens transformation och transcendens. Med en bakgrund som trumpetare inom jazz och folkmusik är rytm, sväng och improvisation också viktiga aspekter av hennes praktik.

2010 tog hon masterexamen i komposition vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hennes masterarbete fokuserade på musik för film och hon är kontinuerligt intresserad av interaktionen mellan ljud och bild samt narrativa aspekter.

Hon samarbetar ofta med dansare och bildkonstnärer och har komponerat för dans, film, teater, kammarensemble, orkester och storband. Pågående samarbeten är SISTERLOOPS – performativ ljudkonst duo med scenkonstnären Marie Gavois samt Shapes of Sounds – audiovisuell duo med bildkonstnären Jenny Soep.

FOSSIL är hennes huvudsakliga projekt där hon komponerar och spelar med stenar.

http://www.alexandranilsson.com/