Menu

Ellen Norlund

Limmerskan, Ellen Norberg

Ellen är verksam som skådespelare och konstnär, utbildad på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet 2005-2009.

Hon jobbar med teater, performance, zines, installation mm. Gärna multidiciplinärt och ofta i en strävan efter att aktivera vår taktila upplevelse av rum, objekt och kroppar. Att förskjuta perspektiv och få oss att observera och ifrågasätta vår uppfattning av verklighet och normalitet.

Ellen jobbar ofta med scenkonst i samskapade verk och har i många projekt undersökt det publika deltagandet. Bl.a i produktioner som Den magiska cirkeln, Sexigt på riktigt och Vi Är Nära på ung scen/öst och Potato Potato Scenkonst 2012-2014. Ellen har under lång tid arbetat med scenkonst för en ung publik, t.ex på Orionteatern, Unga Teatern/Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater och Ung scen/öst.

Sedan våren 2016 är Ellen med och driver performancegruppen Universalsköte som undersöker den feministiska kraften i mjuka värden. De skapar uppdykande kvinnoseparatistiska salonger och trygga rum för inspiration, kraft och samförstånd mellan kvinnoidentifierade personer. Universalsköte har under under hösten 2016/våren 2017 residens på Riksteatern.

Just nu jobbar Ellen med Limmerkan och The Glue Movement, ett pågående konstprojekt som dyker upp i olika kontexter och former, senast på Stockholms Internationella Seriefestival 2016 där Limmerskan (TheGlue Girl) presenterade sina zines och på Galleri Verkligheten i Umeå med verket Threads of The Glue Movement- Searching for Gluetopia.

Projektet undersöker känslan av alienation i relation till världen, den egna kroppen och medvetandet. Ellens alter-ego Limmerskan har skapat sitt eget universum där hon relaterar allt till lim och lagning. Hon experimenterar med lim som material och lagning som livs-strategi, hon undersöker skörheten och trasigheten hos minnen, kroppar och drömmar.

Limmerskan @ instagram: limmerskanoch_thegluemovement

Limmerskan @ vimeo: https://vimeo.com/180755818