Menu

Lilian Bäckman

Lilian Bäckman är född på Enköpings lasarett och uppvuxen i Bålsta, det är alltid det första hon säger om sig själv inför nya människor. Hon arbetar som grafisk formgivare och illustratör. Ett av hennes formkoncept heter Kaosdesign, det är som barock, punk och rysk poesi tillsammans. Hennes bilder är livliga, känsliga och fria i sitt uttryck.

2011 debuterade hon som författare med  Mandarinstunder X-Publishing (ikoniskt förlag). 2017 föddes bilderboken  Tre feministiska sagor, på Pippis förlag, såklart.

Hon är nästan ett styrelseproffs och även gästlärare. Och har drivit sommarcafé, sålt julgranar, spelat tre olika föreställningar i sin dåvarande 28,5 kvadratmetrare. Hon är medlem i Sveriges Författarförbund, Författarcentrum, Svenska Tecknare, Illustratörcentrum och Djurens Rätt.

Just det, Lilian Bäckman glömmer alltid att säga att hon 2009 tilldelades Augustpriset för boken Skriv om och om igen tillsammans med Katarina Kuick, Sara Lundberg och Ylva Karlsson. Auguststatyetten står i ett köksfönster i Bålsta. Back to the hoods.

 

www.lilianbackman.se
instagram: lilianbackman.se
mail: lilian.backman@lilianbackman.se