Menu

Mika & Alex

Mika & Alex

Tillsammans skriver de just nu manus till långfilmen SISTERS (arbetstitel), som är en del av Stockholm Debut (2018-2019). SISTERS är just nu short listade till Sundance Filmfestivals Script Lab. Mika och Alex har vunnit Svenska filminstitutets Pitch-Pris på Stockholms Internationella Filmfestival och den iden utvecklas nu till TV-serie. 

I deras manussammarbete använder de sig av sina yrkesroller som filmregissör och skådespelare, för att skapa bilder och dialog som blir film redan i skrivandet. Likt grenadine och orange juice kompletterar de varandra med sina olika kunskaper om dramatik och känslighet för situationer.

Mika Gustafson – Manusförfattare & regissör

Mika långfilmsdebuterade med dokumentär Silvana – väck mig när ni vaknat, som vann Guldbagge för bästa dokumentärfilm, (2017). Hon examinerades från Akademin Valands filmregi utbildning (2016) och fick samma år pris under Nordic Talent. Med bakgrund i både fiktion och dokumentär arbetar Mika med att skapa platser där autenticitet och magi smälter samman. Mikas examensfilm Mephobia har vunnit priser på bla: Lovers Filmfestival, Torino och Premier Plans Filmfestival. Filmen var en del av utställningen på Centre d’Art Contemporain Geneve (2018).
Mikas filmer genomsyras av en euforisk frihet som ligger kind mot kind med undergång, i världar där nya bilder, motbilder eller bortglömda bilder blir möjliga. 

Alexander Öhrstrand – Manusförfattare & skådespelare

Alexander har examen från teaterhögskolan i Göteborg (2015) samt YH Alma manusförfattare (2019). Som skådespelare har han synts på såväl Göteborgs stadsteater, som i Svt serien Bron.
På scenkonst biennalen i Norrköping höll Alexander seminarium om dialekter inom Svensk scenkonst och film, och hur det relaterar till makt och representation. I sitt manusförfattande utforskar Alexander ofta temat Faust myten (att offra sin själ för världslig framgång) och hans författarstil har beskrivits som poetisk och obarmhärtig, med en autentisk dialog.

 

Mer om Mika och Alexander
Kvalexander@gmail.com
Mikagustafson@gmail.com