Menu

Rebecca Livaniou

Rebecca har sin grund inom streetdancefältet där hon varit aktiv sedan 2011. Hon jobbar som dansare, konstnärlig ledare, koreograf och projektledare.

En stor och viktig del i hennes verksamhet är att delta i olika evenemang, battles (som tävlande, åskådare eller domare), jams och sessions både internationellt och i Sverige. Hennes konstnärliga arbete är främst baserat på freestyle och improvisation i hiphop, men har på senare tid även börjat intressera sig av andra genres inom fältet.

Hennes konstnärliga verksamhet har främst involverat arbete som dansare (inom fältet, samt inom scenkonstproduktioner) men har på senare tid även utvecklat ett intresse för arbete som konstnärlig ledare och projektledare. Hennes vision är att skapa dans för scen med hiphopkulturens essens i fokus, samt projektleda events med fokus på att bredda, utveckla och fördjupa kunskapen inom fältet i Sverige.

Teman och intresseområden som genomsyrar hennes arbete är bl.a. meningsskapande, landskap, intryck, känslor, tid och rum, autenticitet, identitet, kontakt (med insidan och utsidan/omvärlden), nuet, skapa en känsla i rummet, magi, motsatser, kontraster, frihet, ofrihet, likheter, olikheter och kroppsmedvetenhet.

Exempel på arbete som konstnärlig ledare och projektledare var för projektet ”Souls of freedom”. I relation till detta ledde hon ett internationellt utbyte med dansare från Norge och Holland med stöd från konstnärsnämnden (2023). Hon fick även ett residens och spelade en work in progress av ’Souls of freedom’ i samarbete med Malmö Danceweek (2023).

Exempel på arbetserfarenhet inom scenkonstproduktioner är bl.a. ”While in battle i am free, never free to rest” (2023) av Hooman Sharifi i samarbete med Cullberg samt ”Sweet & Sticky” (2023) och ’SEARCH’ (2022) av Lisa Janbell.