Menu

Anna Knutas Blomquist

Anna Knutas Blomquist är designer inom mode och har utbildat sig på ESMOD i Paris. Efter studierna stannade hon i Frankrike och arbetade på modehuset Jacques Fath inom couture, undervisade i design, arbetade frilans med trendkonsultation, illustration och som designer både i Paris och Marseille.

Sedan hon flyttade hem till Sverige efter 15 år i Frankrike har hon arbetat på företag som Björn Borg, H&M, Boomerang och Busnel. Hon blev tillsammans med två designkollegor nominerad till Guldknappen av Damernas Värld 2009 och Årets designteam av Habit 2010 för arbetet på Boomerang.

År 2015 startade Anna upp K-OURAGE tillsammans med två partners, ett nytt märke vars idé handlade om hur man kan förena mode och mod. K-OURAGE vann priset Show up fashion award 2018 och var en av vinnarna i Swedish fashion talents 2018. Sommaren 2018 lämnade Anna K-OURAGE. Hon arbetar nu på ett nytt projekt som får växa fram långsamt och organiskt på Transit där mycket rådgivning och stöd finns att få. Workshops, presentationer och gemenskap med andra kreativa och konstnärliga utövare gör processen till en spännande och oförutsägbar resa.