Menu

Ann Hageus

Ann är frilansande clown och som Annity uppträder hon på allt från cirkus och festivaler till enskilda event hos olika organisationer.  Hela hennes föreställning får plats i en resväska. Som Ann, har hon arbetat på organisationer som verkar för barn och kvinnors rättigheter; ECPAT, UNIFEM Singapore och har varit ordförande i en kvinnojour. Hon är med i Clowner utan Gränser, en organisation som uppträder för flyktingar.

Ann håller också workshops i clown och cirkusdicipliner, som akrobatik, pyramider, jonglering och rockring för alla åldrar. Syftet med workshopen i clown är att få testa sina gränser och gå över dem, att få skratta tillsammans och få vara knasig i en trygg miljö. Det är väldigt tillåtande och det finns inget rätt eller fel, ingen prestige.

Ann började inom cirkus och har gått på École au Carré, en cirkusskola i Paris, samt tagit clownkurser i bland annat Stockholm, Paris, New York, Österrike och Florence.
Clownen Annity är cirkuartisten som behärskar alla cirkuskonster – jonglering, akrobatik, rockring och så är hon en stor violinist. Hon uppträder oftast själv i manegen, men lika ofta behöver hon en partner från publiken…. Och var hon än är, tar hon alltid med sig sin cirkus…eller i alla fall känslan av den!

 

www.annhageus.se