Menu

Sven Blume

Jag jobbar som dokumentärfilmare, projektledare och producent.

Som dokumentärfilmare jobbar jag just nu med två långfilmer “For Somebody Else” och “Det krokiga och det raka”. Utöver det är jag projektledare och producent för det nordiska konstfilmsprojektet “Out by Art”.

Kandidatexamen i dokumentärfilm vid Stockholms Dramatiska Högskola från 2013. Min examensfilm från StDH heter ”Männen från Vidsel” som bl.a. visats på SVT och festivaler. Sedan examen har jag framförallt jobbat med egna filmprojekt men även flertalet samarbeten med konstnärer, arkitekter och andra filmare. Vid sidan av min filmproduktion har jag även jobbat som filmlärare och filmcoach.

“For Somebody Else” är en dokumentär långfilm som jag spelar in i Los Angeles. I filmen skildrar jag några surrogatmödrar inför, under och efter deras graviditeter. Filmen är nästan färdiginspelad efter totalt fem inspelningsresor. I filmen undersöker jag hur det är att föda någon annans barn.

“Det krokiga och det raka” är en film om arkitekten Carl Nyrén som även var min morfar. Filmen kommer bli en K-special för SVT där jag som barnbarn besöker hans hus och genom dem lär känna min morfar arkitekten.

“Out by Art” är ett videoexperiment inom Nordic Outsider Art som utvecklats med stöd från Kulturbryggan. Som projektledare och producent har jag varit med i skapandet av sex unika filmer från nordiska konstnärer. Efter premiären på Moderna Museet är nu filmerna på turné runtom i Europa.

De senaste 10 åren har jag fotat, regisserat och klippt många filmer på uppdrag av beställare eller samarbeten. Titta gärna förbi Transit, T-Telefonplan, Stockholm eller www.svenblume.se

Välkommen!

Kontakt Sven Blume:
+46 73 578 88 22
info@svenblume.se
www.svenblume.se