Menu

Sven Blume

2017-06-31 Stockholm-Sweden
Sven Blume

Jag jobbar som dokumentärfilmare. Tre projekt som är igång just nu:

For somebody else

Dokumentär långfilm om hur det är att vara surrogatmamma i Kalifornien, USA. Jag har sedan 2015 gjort återkommande resor till USA för att följa hela den komplexa graviditetsprocessen hos några surrogatmödrar. Projektet är under utveckling med stöd från bla Creative Europé, SFI, Konstnärsnämnden, Film i Skåne och Filmbasen. Producent: Margarete Jangård, WG film.

Det krokiga och det raka – en film om arkitekten Carl Nyrén

Kulturdokumentär för K-special, SVT. För mig har han alltid varit morfar Calle, i denna dokumentär lär jag känna den världsberömda arkitekten Carl Nyrén och hans prisade byggnader. Producent: William Johansson, Laika Film.

Out by Art – a video experiment in the Nordic Outsider Art Community

I ett nordiskt samarbete ska detta experimentella konstprojekt lyfta kreativitet och konstnärliga processer inom gruppen: konstnärer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. Min roll är att koordinera projektet samt handleda konstnärerna tillsammans med Lotte Nilsson-Välimaa. Preliminär premiär på Moderna museet Stockholm, april 2018, med efterföljande visningar runtom i Europa. Projektet genomförs med stöd av Kulturbryggan.

Studerat dokumentärfilm vid Stockholms dramatiska högskola. Examensfilm: ”Männen från Vidsel” som bla visats på SVT.